Wireless Android Auto

Faults & Technical Honda E:Ny1
Wieben
Posts: 1
Joined: Mon Mar 18, 2024 6:34 am

Post by Wieben »

Hi,

Anybody having luck enabling wireless Android Auto?

i can easily find youtubing on other Hondas.

User avatar
Ron1452
Posts: 24
Joined: Wed Jul 05, 2023 9:29 pm

Post by Ron1452 »

Hi Wieben,

The problem is that unlike Honda's e:HEVs the e:Ny1 does not have physical buttons, i.e. Home, Audio Power and Skip buttons which must be pressed at the same time.

The workshop manager at my dealership has been trying to get the information from Honda's tech support since January with no luck. I've been trying to get the email address for the UK/Europe CEO but I know the one listed (Jean-Marc Streng) is no longer the CEO.
User avatar
Colin Lambert
Posts: 527
Joined: Thu Sep 06, 2018 11:28 am
Location: Poole, Dorset.

Post by Colin Lambert »

Typical useless Honda Customer Service department I'm afraid!
Colin Lambert
Dip Automotive Engineering.
Moderator:- Also on Karoq Forum.
Honda HR-V e:HEV Delivered 15th January '22. Then 2022 CR-V SR e:HEV:D
DarkKnight
Posts: 39
Joined: Sun May 08, 2022 8:10 pm

Post by DarkKnight »

Ron1452 wrote: Tue Apr 09, 2024 7:11 am Hi Wieben,

The problem is that unlike Honda's e:HEVs the e:Ny1 does not have physical buttons, i.e. Home, Audio Power and Skip buttons which must be pressed at the same time.

The workshop manager at my dealership has been trying to get the information from Honda's tech support since January with no luck. I've been trying to get the email address for the UK/Europe CEO but I know the one listed (Jean-Marc Streng) is no longer the CEO.
Aren't there on screen buttons that simulate the physical buttons? Have you tried pressing the on screen buttons at the same time?
MyHonda
Posts: 6
Joined: Wed Apr 24, 2024 8:24 am

Post by MyHonda »

Wireless Android Auto is possible, it is really in the system! It is in the hidden diagnostic menu. My dealer enabled this.

I did not manage to login in the diagnostic menu myself, but I do know how it is supposed to work.

Switch the car to "ON"
Switch ventilation to "OFF" (otherwise there are no hidden buttons to press)
I don't know, but to be sure switch the radio off as well.

The hidden buttons are located here:
Image

This should be the sequence to enter the diagnostic menu, but like i said, I never got is to work on our car.

- Press 1 (short)
- Press 2 (for at least 3 seconds)
- Press 2 (short)
- Press 1 (short)
- Press 2 (for at least 3 seconds)
- Press 1 (short)
- Press 1 (short)
- Press 2 (short)

If it takes over 1 second between presses, you need to start all over.
If you hear a beep, I think it means it fails. Then wait for a few seconds and start all over.

I am very curious when someone has this working, please react to this post, or even better, make a YT of it.
Th34monk3ys
Posts: 4
Joined: Fri May 03, 2024 3:56 pm

Post by Th34monk3ys »

Are you sure on those button presses? I am not able to reach that menu, on some other cars the two hidden buttons work with just holding for 6 seconds on both?
MyHonda
Posts: 6
Joined: Wed Apr 24, 2024 8:24 am

Post by MyHonda »

Th34monk3ys wrote: Fri May 03, 2024 4:00 pm Are you sure on those button presses? I am not able to reach that menu, on some other cars the two hidden buttons work with just holding for 6 seconds on both?
100% sure this is the way. Did you switch off the ventilation and put the car in "ON"?
Th34monk3ys
Posts: 4
Joined: Fri May 03, 2024 3:56 pm

Post by Th34monk3ys »

When you say on, do you mean ready to drive or accessories on? I rarely use aircon so I don't have that on
MyHonda
Posts: 6
Joined: Wed Apr 24, 2024 8:24 am

Post by MyHonda »

Ventilation must be switched off completely. Car must be "ON". I read this as ready to drive without selecting the drive button.
Without switched off ventilation, the hidden buttons are not there.
Th34monk3ys
Posts: 4
Joined: Fri May 03, 2024 3:56 pm

Post by Th34monk3ys »

I saw a YouTube channel in Russian, they did it another way but the software is different on top screen and they could access from holding the software version button for 15 seconds.

possibly the same?

Around 3;34
Post Reply